czwartek, 6 października 2016

ZAKWASZENIE ORGANIZMU

Zakwaszenie organizmu? Najlepszy przepis na odkwaszenie organizmu!




Zakwaszenie organizmu jest efektem stosowania nieodpowiedniej diety. Bezustannie w naszej codziennej diecie znajdują się wysoko przetworzone produkty, które zaburzają równowagę kwasowo-zasadową, a w konsekwencji prowadzą do problemów zdrowotnych. Wiele osób czytających te informacje może mieć wysoki poziom kwasowości w swoim ciele. Niestety ale zakwaszony organizm jest doskonałym środowiskiem dla raka.

W 1931 roku Dr. Otto Warburg otrzymał nagrodę Nobla za udowodnienie, że rak doskonale rozwija się w warunkach beztlenowych lub kwaśnych. Innymi słowy zakwaszenie organizmu jest odpowiedzialne za sprzyjanie rozwoju raka. Z tego względu wysoki poziom kwasowości organizmu, jesteśmy w stanie stwierdzić, że w naszym organiźmie rozwija się rak. Doktor Warburg udowodnił, że obniżone oddychanie komórek powoduje powstawanie raka. Głównym powodem jest brak tlenu na poziomie komórkowymBrak tlenu w komórkach za sprawą niskiej kwasowości prowadzi do fermentacji komórek.

Jak powstaje zakwaszenie organizmu?

Zdrowe komórki ulegają niekorzystnym zmianom, kiedy ilość tlenu przed dłuższy czas nie jest dostarczana do komórek. Brak tlenu w komórkach powoduje, że proces przemiany glukozy w energię staje się
zaburzony. W takim przypadku powstaje kwas mlekowy, a głównym powodem jest fermentacja powstająca w komórkach. Kwas mlekowy jednocześnie obniża pH w komórkach i jednoczenie niszczy zdolność DNA i RNA do podziału komórkowego. Wtedy komórki rakowe zaczynają się rozmnażać.
Elektem ubocznym powstania kwasu mlekowego jest pojawienie się silnego bólu miejscowego, na skutek niszczenia enzymów komórkowych. W ten sposób szybko rozwija się rak z rdzeniem martwych komórek. To właśnie udowodnił Dr. Warburg w swojej pracy za którą otrzymał Nobla.

Co robić z zakwaszonym organizmem?

Prawidłowa kwasowość organizmu jest niezwykle ważna, więc musimy o nią zadbać. Najważniejsze w tym przypadku jest zmiana diety. Istnieje wiele produktów, które regulują poziom kwasowości organizmu, do kilku z nich zaliczamy:
  • seler
  • brokuły
  • papryka
  • kapusta
  • awokado

Przepis na odkwaszenie organizmu

Jeżeli uważasz, że twój organizm jest zakwaszony, może wykorzystać domowe produkty do obniżenia wysokiej kwasowości organizmu. Podstawowymi objawami zakwaszenia organizmu są bóle stawów, zimne stopy lub dłonie, zmniejszony popęd płciowy, wrażliwość chemiczna, zgaga, metaliczny smak w ustach oraz bóle mięśniowe. Występowanie któregokolwiek z objawów może oznaczać, że mamy zakwaszenie organizmu.

Składniki:

  • 1/3 łyżki oczyszczonej sody
  • 2 łyżki świeżego soku z cytryny lub octu jabłkowego

Przyrządzenie i spożycie:

  1. Wymieszaj składniki z sobą (uwaga zaczną się pienić)
  2. Poczekaj, aż proces pienienia zatrzyma się, a następnie dodaj 16 łyżek wody
  3. Wypij całość za jednym zamachem.
Powyższy przepis jest skutecznym rozwiązaniem na zakwaszenie organizmu, ale również może pomóc zmniejszyć ilość kwasu żołądkowego oraz zmniejszenie kwasicy.
Źródło:
www.davidwolfe.com/your-body-is-acidic-what-you-need-to-do/




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz