niedziela, 18 września 2016

3 JAJKA DIENNIE

W dzisiejszych czasach wiele osób usuwa produkty pochodzenia zwierzęcego i nabiał ze swojej diety. Gdyż pragną ściśle przestrzegać diety wegańskiej, a nie zdają sobie sprawy z faktu, że tracą coś wspaniałego związanego z jedzeniem.





Zaufaj nam! Jeśli zjesz trzy jajka codziennie na śniadanie, będziesz nie tylko zdrowszy, ale także zapewnisz sobie ochronę przed wieloma chorobami. Jaja są naprawdę potrzebne w naszym codziennym życiu.
Przewiń w dół stronę i poznaj różne korzyści zdrowotne płynące z dodania jaj do swojej diety.
NIE MUSISZ SIĘ MARTWIĆ O POZIOM CHOLESTEROLU SPOŻYWAJĄC JAJKA
Jaja zawierają tylko 180-186 mg. cholesterolu, podczas gdy sama wątroba produkuje prawie 1000-2000 mg cholesterolu każdego dnia
                 JEDZENIE JAJEK WZMACNIA TWOJE KOŚCI
Jaja są bogate w witaminę D i wapń. Witamina D reguluje wchłanianie wapnia i fosforu w organizmie, które zapewniają nam silne kości i zęby.
SAMI DIETETYCE ZALECAJĄ SPOŻYWANIE JAJ KAŻDEGO DNIAOprócz wzmocnienia kości, jedzenie jajek pomaga w przyroście mięśni. Ilość białka w dwóch jajkach jest równoważne jednej porcji mięsa. W ten sposób jaja zapewniają korzyści zdrowotne związane ze spożywaniem mięsa, ale bez dodatkowego zbędnego tłuszczu
SAMI DIETETYCE ZALECAJĄ SPOŻYWANIE JAJ KAŻDEGO DNIAOprócz wzmocnienia kości, jedzenie jajek pomaga w przyroście mięśni. Ilość białka w dwóch jajkach jest równoważne jednej porcji mięsa. W ten sposób jaja zapewniają korzyści zdrowotne związane ze spożywaniem mięsa, ale bez dodatkowego zbędnego tłuszczu
POMAGAJĄ W UTRACIE ZBĘDNYCH KILOGRAMÓWJajka są źródłem składników odżywczych oraz witamin, które zawierają znaczną ilość kalorii niezbędnych naszemu organizmowi każdego dnia, przez co ograniczamy nasze posiłki, a to pomaga nam w utracie zbędnych kilogramów

NAJLEPIEJ ZJADAĆ JAJKA NA ŚNIADANIE
Po przeprowadzonych badaniach okazało się, że jedzenie 3 jajek na śniadanie w znaczącym stopniu powoduje, że w ciągu dnia mamy mniejszą ochotę na podjadanie.

ZAPEWNIAJĄ BARDZO DOBRY WZROK
Żółtka jaj zawierają duże ilości luteiny i zeaksantyny, który zmniejsza ryzyko zaćmy i zwyrodnienia plamki żółtej. Jaja są także bogate w witaminy A, której niedobór powoduje ślepotę

JAJA SĄ BOGATE W WYSOKIEJ JAKOŚCI BIAŁKO
Białko jest bardzo istotne przy odchudzaniu, kształtowaniu mięśni, a także w kontrolowaniu nadciśnienia. Jedno duże jajko zawiera 6 gramów białka.

MOGĄ ZMNIEJSZYĆ RYZYKO WYSTĘPOWANIA CHORÓB SERCA
Teraz po przeczytaniu tego artykułu warto wprowadzić jajka do swojej codziennej diety i zjadać je najlepiej na śniadanie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz